Skip to Content

Campagne tegen zwerfvuil

Spadel neemt deel aan unieke reclamecampagne in de strijd tegen zwerfvuil

Coca-Cola, Lipton Ice Tea (Unilever) en Spadel - leden van FEVIA en Fost Plus - verenigen zich met Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil, in een unieke actie. Tijdens deze opvallende actie haakt Mooimakers voor één week in op de reclamecampagnes van de merken met een afgeleid vervolgbeeld, dat oproept om de lege flesjes en blikjes in de vuilnisbak te gooien. Het is de eerste keer in Vlaanderen dat drie drankproducenten afstand doen van de exclusiviteit die ze hebben in het straatbeeld om gezamenlijk te strijden voor één doel: minder zwerfvuil.

Tussen 30 mei en 5 juni willen de merken op deze unieke manier samen met Mooimakers de Vlamingen sensibiliseren en activeren. Consumenten worden opgeroepen om lege flesjes en blikjes in de vuilnisbak in te gooien. Het is uniek dat concurrerende merken zich bundelen in één campagne met een groter maatschappelijk doel.

Jean-Benoit Schrans, Communicatiedirecteur bij Spadel vult aan: “Een duurzaam verpakkingsbeleid en het bewust omgaan met drankverpakkingen is altijd een prioriteit geweest bij Spadel. We willen bewust een voortrekkersrol nemen omdat we het belangrijk vinden dat de SPA-petflessen goed terechtkomen. We willen onze verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat we samen werken aan een duurzame toekomst waarin de hoeveelheid zwerfvuil daalt. We zijn er ons van bewust dat er nog een weg af te leggen is richting een circulaire economie waarbij petflessen enkel nog in de pmd-zak belanden en niet meer op straat of in de natuur. Daarom is deze campagne van belang. Want zowel producent als consument heeft zijn rol te spelen in dit verhaal en we moeten samenwerken om een bewustzijn te creëren dat pmd-afval in de vuilzak hoort om gerecycleerd te kunnen worden.”

Info

De campagne is te bewonderen in de straten van Aalst, Dendermonde, Antwerpen, Borsbeek, Brasschaat, Geel, Genk, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Lier, Lokeren, Mechelen, Oostende en Roeselare.

Over Mooimakers:

Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op.

Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. 

 

Over Spadel

De Groep Spadel

Spadel is een Europese onafhankelijke familiale groep die merken natuurlijk mineraalwater, bronwater en natuurlijke verfrissende dranken produceert en commercialiseert. Haar visie bestaat erin regionale leider te zijn in de markt van natuurlijke dranken. De kracht van haar merken berust, enerzijds, op hun regionale verankering en, anderzijds, op hun natuurlijkheid vermits ze samengesteld zijn uit natuurlijk water die ontspringen in bronnen die strikt worden beschermd.

Haar missie bestaat erin om altijd weer en op de meest natuurlijke wijze te voldoen aan de behoeften aan hydratering en het verlangen naar verfrissing van de consumenten, hun hele leven lang. De groep produceert:

  • Natuurlijk mineraalwater en bronwater
  • Natuurlijk gearomatiseerd water
  • Limonades met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong

De merken: SPA, BRU, DEVIN, WATTWILLER, CAROLA en BRECON CARREG

Spadel stelt 1287 personen te werk en beschikt over 6 productiesites in Europa :

  • Spa Monopole (Spa, België)
  • Bru-Chevron (Lorcé, België)
  • Les Grandes Sources de Wattwiller (Wattwiller, Frankrijk)
  • Les Eaux Minérales de Ribeauvillé (Ribeauvillé, Frankrijk)
  • Brecon (Trap, Wales)
  • Devin (Rhodope Mountains, Bulgarije)