Skip to Content

Dirk Van de Walle wordt Country Director Benelux bij Spadel

Dirk Van de Walle wordt per 1 juni 2017 Country Director Benelux bij Spadel. Hij was al verantwoordelijk voor de Belgische markt en krijgt er nu bovenop ook de verantwoordelijkheid bij voor de Nederlandse organisatie van Spadel te Made (bij Breda). Op groepsniveau behoudt hij tevens de verantwoordelijkheid voor R&D en innovatie. Deze verandering vindt plaats als gevolg van het vertrek van Stefan De Clercq, huidige Country Director Nederland bij Spadel. Dirk Van de Walle is sinds 2013 bij Spadel en is sinds begin 2016 Voorzitter van de Belgische Federatie voor flessenwater en frisdranken VIWF.

Het onderbrengen van de Belgische en Nederlandse business entiteiten onder de verantwoordelijkheid van Dirk Van de Walle vertaalt de alsmaar toenemende synergiën op commercieel en marketing gebied tussen beide landen met daarbij een coherente merkenpositionering van Spa en Bru zowel in Nederland als in België.

Over Spadel

De Groep Spadel

Spadel is een Europese onafhankelijke familiale groep die merken natuurlijk mineraalwater, bronwater en natuurlijke verfrissende dranken produceert en commercialiseert. Haar visie bestaat erin regionale leider te zijn in de markt van natuurlijke dranken. De kracht van haar merken berust, enerzijds, op hun regionale verankering en, anderzijds, op hun natuurlijkheid vermits ze samengesteld zijn uit natuurlijk water die ontspringen in bronnen die strikt worden beschermd.

Haar missie bestaat erin om altijd weer en op de meest natuurlijke wijze te voldoen aan de behoeften aan hydratering en het verlangen naar verfrissing van de consumenten, hun hele leven lang. De groep produceert:

  • Natuurlijk mineraalwater en bronwater
  • Natuurlijk gearomatiseerd water
  • Limonades met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong

De merken: SPA, BRU, DEVIN, WATTWILLER, CAROLA en BRECON CARREG

Spadel stelt 1287 personen te werk en beschikt over 6 productiesites in Europa :

  • Spa Monopole (Spa, België)
  • Bru-Chevron (Lorcé, België)
  • Les Grandes Sources de Wattwiller (Wattwiller, Frankrijk)
  • Les Eaux Minérales de Ribeauvillé (Ribeauvillé, Frankrijk)
  • Brecon (Trap, Wales)
  • Devin (Rhodope Mountains, Bulgarije)