Skip to Content

Nieuw Duurzaamheidsverslag Spadel

Periode 2015-2016

Spadel werd onlangs bekroond tot "Entreprise de l'année 2017" in België en één van de redenen van de jury om voor Spadel te kiezen is de proactieve duurzaamheidsstrategie van de Groep. 

In 2015 en 2016 werd Spadel erkend voor zijn inspanningen op duurzaamheid. Op dit vlak verdient het ‘CO2-neutraal’ label dat werd behaald voor al onze sites een plaats in de annalen van de onderneming en staan we alweer een stap dichter bij de globale neutraliteit voorzien voor 2020

We stellen u graag ons vierde rapport over duurzaamheid voor. 

Duurzame ontwikkeling is een integraal deel van de strategie van de groep. Sinds 2010 versterken we de duurzaamheid binnen de Groep op een structurele wijze. De basis daarvoor is neergelegd in de ‘Spadel Sustainability Strategy’ die doelstellingen geeft naar 2015, 2020 en 2039 toe. Met 2015 zijn we aan de mid-term gekomen en kunnen we een eerste evaluatie maken van onze inspanningen ten opzichte van onze doelen. We hebben een mooie vooruitgang geboekt en delen die graag met u in dit rapport

 

 

Contacteer ons
Jean-Benoît Schrans Spadel
Jean-Benoît Schrans Spadel
Over Spadel

De Groep Spadel

Spadel is een Europese onafhankelijke familiale groep die merken natuurlijk mineraalwater, bronwater en natuurlijke verfrissende dranken produceert en commercialiseert. Haar visie bestaat erin regionale leider te zijn in de markt van natuurlijke dranken. De kracht van haar merken berust, enerzijds, op hun regionale verankering en, anderzijds, op hun natuurlijkheid vermits ze samengesteld zijn uit natuurlijk water die ontspringen in bronnen die strikt worden beschermd.

Haar missie bestaat erin om altijd weer en op de meest natuurlijke wijze te voldoen aan de behoeften aan hydratering en het verlangen naar verfrissing van de consumenten, hun hele leven lang. De groep produceert:

  • Natuurlijk mineraalwater en bronwater
  • Natuurlijk gearomatiseerd water
  • Limonades met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong

De merken: SPA, BRU, DEVIN, WATTWILLER, CAROLA en BRECON CARREG

Spadel stelt 1287 personen te werk en beschikt over 6 productiesites in Europa :

  • Spa Monopole (Spa, België)
  • Bru-Chevron (Lorcé, België)
  • Les Grandes Sources de Wattwiller (Wattwiller, Frankrijk)
  • Les Eaux Minérales de Ribeauvillé (Ribeauvillé, Frankrijk)
  • Brecon (Trap, Wales)
  • Devin (Rhodope Mountains, Bulgarije)