Skip to Content

PERSBERICHT: Spadel investeert 12,8 mio € in een nieuwe bottelingslijn te Spa Monopole om in te spelen op de groei van de gearomatiseerde waters

Spadel positioneert zich duidelijk in het segment ‘natuurlijkheid’, strategische pijler van de groep.

De groep Spadel gaat zijn bottelarij Spa Monopole uitrusten met een nieuwe productielijn voor het bottelen van kleine petflessen (33cl en 50cl) voor het bruisend natuurlijk mineraalwater Spa alsook voor de gearomatiseerde waters Spa Touch Of. De investering, voor een bedrag van 12,8 mio €, is noodzakelijk om adequaat te kunnen inspelen op de toenemende volumes en meer in het bijzonder van de gearomatiseerde waters Spa Touch Of. Dit is het resultaat, onder meer, van een toenemende consumentenvraag naar natuurlijke en gezonde producten. Spadel positioneert zich vandaag duidelijk in het segment ‘natuurlijkheid’, strategische pijler van de groep. 

De installatie van deze nieuwe botteling lijn, die in februari 2018 moet afgerond zijn, is voorzien voor de productie van kleine petflessen van 33cl en 50cl voor het bruisend natuurlijk mineraalwater Spa alsook voor de gearomatiseerde waters Spa Touch of die in 7 smaken bestaan. Deze gearomatiseerde waters (volledig natuurlijk en met 0 calorieën), gelanceerd in 2014, kennen een enorm succes. Eind 2016 kenden ze een groei van 70% in vergelijking met het jaar voordien. Ze spelen in op een duidelijke consumptietendens om natuurlijke dranken te verkiezen die bovendien weinig of geen suiker bevatten. Om zich duidelijk te positioneren in een zeer competitieve markt, heeft Spadel gekozen om de kaart van de innovatie te trekken met natuurlijkheid als unieke troef. 

Over Spadel

De Groep Spadel

Spadel is een Europese onafhankelijke familiale groep die merken natuurlijk mineraalwater, bronwater en natuurlijke verfrissende dranken produceert en commercialiseert. Haar visie bestaat erin regionale leider te zijn in de markt van natuurlijke dranken. De kracht van haar merken berust, enerzijds, op hun regionale verankering en, anderzijds, op hun natuurlijkheid vermits ze samengesteld zijn uit natuurlijk water die ontspringen in bronnen die strikt worden beschermd.

Haar missie bestaat erin om altijd weer en op de meest natuurlijke wijze te voldoen aan de behoeften aan hydratering en het verlangen naar verfrissing van de consumenten, hun hele leven lang. De groep produceert:

  • Natuurlijk mineraalwater en bronwater
  • Natuurlijk gearomatiseerd water
  • Limonades met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong

De merken: SPA, BRU, DEVIN, WATTWILLER, CAROLA en BRECON CARREG

Spadel stelt 1287 personen te werk en beschikt over 6 productiesites in Europa :

  • Spa Monopole (Spa, België)
  • Bru-Chevron (Lorcé, België)
  • Les Grandes Sources de Wattwiller (Wattwiller, Frankrijk)
  • Les Eaux Minérales de Ribeauvillé (Ribeauvillé, Frankrijk)
  • Brecon (Trap, Wales)
  • Devin (Rhodope Mountains, Bulgarije)